Fasszal szavazták meg a konzervatív képviselőt Nagy-Britanniában

külföld
2015 május 11., 19:01

A múlt heti brit választásokon Glyn Davies konzervatív képviselőnek sikerült megtartania a walesi körzetét. A facebookon pedig külön köszönetet mondott annak a szavazónak, aki egy faszt rajzolt a szavazólapra a neve mellé. Mivel a fasz a négyzeten belül maradt, így a szavazat érvényesnek számított. Az Davies-nek is gyanús, hogy talán a szavazó nem pont ezt akarta, de azért neki is nagyon hálás a támogatásért.

Ezzel elvileg Magyarországon sem lenne gond, érvényesnek kellene venni szavazólapra megfelelően felrajzolt ábrákat. A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény erről annyit mond, hogy „Érvényesen szavazni a jelölt neve melletti, illetve lista neve feletti körbe tollal írt két, egymást metsző vonallal lehet.” Szóval ha szigorúan véve a vonalaknak nem kell egyenesnek lenniük, akkor egy ilyen szavazat nálunk is érvényes lehet. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.