Texasban majdnem eltörölték a teljesen értelmetlen nyári időszámítást, aztán végül mégsem

külföld
2015 május 11., 06:06
comments 126

Egy texasi republikánus képviselő megpróbálkozott az egyetlen ésszerű lépéssel nyáriidőszámítás-ügyben:

mivel gyakorlatilag már nincs értelmes indok mellette, javasolta, hogy töröljék el.

Hiába a számos érv a szükségtelensége mellett - valaha még volt jelentősége a nyári időszámításnak, mert áramot lehetett megtakarítani vele, de az még a légkondicionálás általános elterjedése előtt volt, most már több áramot fogyasztunk nappal a hűtésre, mint éjjel a világításra -, a javaslat végül hosszú és értelmetlen vita után 56:79 arányban elbukott a törvényhozásban.

Hogy miért?

Mert ha Texasban megszüntetnék a nyári időszámítást, akkor a vasárnapi istentiszteletek egy idősávba kerülnének a vasárnapi NFL-meccsekkel, így előfordulhatna, hogy az emberek templomba járás helyett inkább a Dallas Cowboyst néznék a tévében. "Nem akarom kihagyni sem a templomot, sem a meccset" - érvelt például a javaslat egyik demokrata ellenzője, Rafael Anchia. (Via NBC Dallas/Fort Worth)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.