Tíz hónapra tiltották el a kokózó kajakosokat

sport
2015 május 11., 16:53
comments 136

A Magyar Kajak-kenu Szövetség fegyelmi bizottsága tíz hónapra eltiltotta Csipes Tamarát és Dombvári Bencét, mert áprilisban kokaint találtak a szervezetükben. Mivel most nincs versenyidőszak, ezért doppingvétséget ugyan nem követtek el, de bűncselekményt és fegyelmi vétséget igen.

A döntés értelmében ebben az időszakban nem indulhatnak a szövetség által rendezett versenyeken, de még a szövetség által fizetett edzőtáborokba sem mehetnek, ami elég nagy csapást jelent az olimpia előtt a két versenyzőnek és a válogatottnak is.

Szabó Gabriellának is új társat kell találnia, mert így a döntés értelmében idén már nem ülhet össze Csipessel, akivel tavaly világbajnokok lettek.

Korábban a MOB is megvonta tőlük a támogatást. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt