Ez tényleg minden idők legviccesebb trafikrablása lehetett: az alkalmazott játékpisztollyal rabolta ki az egri dohányboltot

bűnügy
2015 május 12., 08:26
comments 51

A Nagy Terv minden részletében szórakoztató.

A 40 éves nő február 14-én éjfélig dolgozott a belvárosi üzletben, majd azzal a tudattal ment ment haza, hogy másnap kirabolja a trafikot.

Ezért fogta a kisfia citromsárga szigetelőszalaggal megerősített műanyag játékpisztolyát és a lánya narancssárga válltáskáját, benne egy fehér kesztyűvel és egy fekete kötött sapkával, amire két lyukat vágott, és reggel 9 körül a trafikhoz ment – írja az ügyészség.

A boltba a sapkában és egy bő fekete kabátban ment be, a kolléganőjére fogva a játékpisztolyt. Az eladó felismerte (vagy legalábbis ismerős volt neki), hogy a fegyver kamu, és a rablót is felismerte, ezért nem engedelmeskedett.

A rabló áthajolt a pulton, és a pénztárgépből kb. 400 ezer forintot vett ki, amit sietve a zsebébe gyűrt. Közben a kollégája mobilon hívta a rendőrséget, ami miatt a rabló rátámadt, dulakodott vele, megkarmolta a nyakát, és letörte a műkörmét.

A rabló ezután lelépett, de az utcán levette a kabátot, és a zsebéből kihullott, és a járdán maradt a pénz egy része. Ez elveszett, de a pénz nagy részét a nő lakásán megtalálták a másnapi házkutatáson.

Az ügyészség azt kéri, hogy a bíróság főbüntetésül ítélje börtönre, és rendelje el a korábbi, 1,5 éves felfüggesztettje végrehajtását is, illetve tiltsa el a közügyektől, plusz fizesse meg a sértett által bejelentett 32 ezer forint polgári jogi igényt is. (Heol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.