Higéniai és lélektani okok miatt nem tiltakozhatnak a fekete ruhás nővérek az Onkológián

Egészségügy
2015 május 12., 13:29
comments 89

„Az Intézet Főigazgatói Tanácsa valóban tárgyalt a fekete felsőruha viselésének kérdéséről, és egybehangzóan az volt a véleményünk engem is beleértve, hogy a kórházak munkaruhája a felső kórházi (fehér, zöld, kék) ruha, higiéniai és lélektani szempontból egyaránt”.

Ezt mondta az Onkológiai Intézet főigazgatója, Dr. Kásler Miklós az atv.hu kérdésére, hogy miért nem engedik az intézményben dolgozó ápolóknak, hogy csatlakozzanak a fekete ruhás tiltakozó mozgalomhoz.

Az igazgató szerint a

„rendkívül nehéz betegségben szenvedő emberek között a fekete szín viselése a halál képzetét idézi fel”, ami nem kívánatos,

ahogy az sem, hogy „bármilyen utcai ruhában a nővérek infúziót kössenek be, vagy részt vegyenek sebkötözésben”.

Azt viszont tagadta, hogy azt mondta volna a beosztottjainak, hogy az állásukkal játszanak, ha tiltakoznak. És bár az ATV-nek többen is jelezték, hogy még a fekete harisnya viselését sem engedik nekik, ezt az igazgató tagadta.

(ATV.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.