Fényre lépett az ember, aki megmentette a várost az Illatos úti vegyi pokoltól

Budapest
2015 május 13., 14:35
comments 155

Bácskai János olyan kézifékes fordulást mutatott be a damaszkuszi úton, hogy még mindig hiperventillálok a hírtől.

Talán emlékeznek, ő az a kivételes politikai érzékkel megáldott polgármester, aki egy szál magában mozgatott meg minden követ, hogy ne történjen semmi az Illatos úti vegyi pokollal.

Ő volt az aki körbehaknizta Kálmán Olgától Fiala Jánoson át a Mokkáig a médiát, hogy mindenkit megnyugtasson, nincs nagy gáz. Ő a közelben lakik, Kispesten (Ferencváros polgármestere), szóval nem kell cidrizni. Értik, ha baj van, mondjuk begyullad a párezer tonna tűzveszélyes hulladék, akkor majd ő becsavarja a füleit, és Ferencváros kockásfülű nyúlaként röptében megment mindannyiunkat.

kockasfulunyul

Ő volt az, aki a Föld napján megfenyegette a Greenpeace-t, hogy beperli őket pánikkeltésért, mert azt állították, hogy katasztrófaközeli állapot van az Illatos úton.

Ő volt az egyetlen polgármester az érintettek közül, akit a Vegyiművek bejárására hiába invitálták többször is, nem ment el, de minden létező fórumon megszakértette a témát.

photo_camera Bácskai János (jobb szélen) kedvenc újságjában.

Ő volt az aki összehozott egy egyeztető tárgyalást, ahol a katasztrófavédelemmel kimondatta, hogy nincs katasztrófahelyzet, úgy, hogy pontosan tudta, a katasztrófavédelem évek óta ki sem ment a problémás területre.

Ő volt az, aki még akkor is ragaszkodott hozzá, hogy nincs vészhelyzet, amikor már Lázár János és Orbán Viktor is nagyban húzták felfele az életmentő  gumicsizmát.

És ő volt az is, aki még 2010-ben a Vegyiműveknél díszlet hordók között, gumikesztyűben pánikkeltetően kampányolt, majd megválasztása után megfeledkezett a problémáról.

Csodálatos pálfordulás

A két hete még felelőtlen pánikkeltéstől hangos Ferencváros nevű kerületi újságból kiderül hogy valójában kinek köszönhetjük a veszélyes hordók elszállítását:

„Bácskai János által kezdeményezett, április 21-ei egyeztető tárgyalás eredményeként megkezdték a vegyi anyagok elszállítását a Budapesti Vegyiművek Illatos úti telephelyéről.”

ferencvaros

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt