Kokó szerint a halálbüntetést a politikusokon kellene kipróbálni

politika
2015 május 13., 05:46
comments 584

Az ATV-ben folytatódott Kovács István olimpiai bajnok magyarázkodása arról, hogyan kell értelmezni a "Nem vagyok fideszes, csak Fidesz-szavazó" álláspontját.

Ami igaz, 2002-ben kiült Orbán Viktor mellé a pódiumra, az arcát adta a Fidesznek, mert szerinte ők voltak a legalkalmasabbak a kormányzásra. Ugyanez megismétlődött 2010-ben is. Ebből viszont nem szabad azt a téves következtetést levonni, hogy fideszes, mert nem az. Az is lehet, hogy voltak események, ahol találkozott Orbán Viktorral, és ezekről fotó is készült, de ez sem jelenti azt, hogy a holdudvarhoz tartozna. És az is igaz, hogy 2002-ben megítéltek az éttermének 26 millió, vissza nem térítendő Széchenyi-hitelt, de azzal óriási üzletet kötött a kormány, mert több mint húsz embert alkalmazott, elképesztő mértékű járulékot fizetett, adózott rendesen. Ráadásul már a Medgyessy-kormány egy éves késéssel utalta csak a pénzt.

Kovács azt mondja, hogy ő Fidesz-szavazó volt még 2014-ben is, és szerinte jelenleg nincs jobb alternatíva Orbán Viktornál. De ahogy sokan, ő sem elégedett a kormány tevékenységével. Mert jó ötlet volt a dohányzás visszaszorítása, de rosszul láttak neki. Ugyanígy a kaszniók megszüntetése is jó ötlet, de ott is rossz volt a végrehajtás. A Fidesz tele van ügyekkel és rengeteg vállalhatatlan politikussal, de ezeket nem nevezte meg, mert nem akar politizálni. Szerinte a fideszeseknek fel kell ébreszteniük a pártot, a következő három év tétje az, hogy változtat-e a Fidesz, vagy keresni kell egy, a Fidesznél jobb pártot.

És ekkor jött az az egyszerre pátoszos és elkeseredett rész, ami arról szólt, hogy micsoda ország ez, ahol meghurcolnak egy olimpiai bajnokot.

"Az emberek gyűlölik egymást, nem a politikusok. A politikusok bent a nagy házban nem utálják egymást, még az is lehet, hogy röhögnek rajtunk, rajtam és rajtad. Az emberek utálják egymást. Ma már verik az emberek egymást a nézeteik miatt"

- lendült bele Kovács, a népszónok. Aki elég gördülékenyen, mégis logikátlanul beszélt, mert nem volt egészen világos, hogy kivel is van baja. Halálbüntetést kért például a poltikusokra.

"Rendben, legyen halálbüntetés, de a politikusokon próbáljuk ki.

Hogy miért?

Aki ezt az országot ebbe a helyzetbe hozta, hogy így utálják egymást az emberek. Hogy egy olimpiai bajnokot, akinek az egész élete arról szólt, hogy a hazáját, a címert viselte, és kizárólag csak olyan gondolatok voltak a fejében, hogy a tisztaság, a fairplay, becsület, hogy ezt az embert alantas politikai célok miatt, egy fél ország előtt, igaz, mert a másik fele érthetetlen módon nem dől be ezeknek a pletykáknak, vagy ezeknek a híreknek, hanem imád továbbra is.

Ez a pár nap, ami eltelt azóta, hogy Kovács a Hír TV-n elhatárolódott a virtigli fideszes Kovácstól, megviselte őt:

Elképesztő mennyiségű embertől kaptam bátorítást és biztatást, de akkor is a fél országnál az kommunikálódott le, hogy én egy gerinctelen, aljas féreg vagyok. Egy olimpiai bajnok, aki az egész életét arra tette fel, hogy ezt a nemzetet szolgálja. Azért, hogy három napig csontot kapjanak azok az embereket, akik rágcsálhatják és gyűlölködhetnek. Ezt akarjuk mi? Ilyen országot akarunk? A gyerekereinket ilyen országban akarjuk, ahol a két szomszéd nem áll egymással szóba, mert az egyik piros a másik meg kék?"

A teljes videó itt nézhető meg:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.