Nem hagyott cserben gázolás után a Népszabadság főszerkesztője

media
2015 május 13., 11:46
comments 229

Murányi Marcell az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe, erre a hírre reagálva:

2015. március 30-án este, 8 óra körül a Rottenbiller utca és az István utca kereszteződésében baleset részese voltam. Autómmal a külső sávból egy lelassult trolit kikerülve, majd onnan jobbra kanyarodva úgy sodortam el egy kerékpárost, hogy azt akkor nem észleltem. Mindössze egy furcsa hangot hallottam, aminek nem tulajdonítottam jelentőséget. Hazaérve láttam meg az autóm jobb oldalán, a második ajtó hátsó részénél egy nagyjából 25 centiméter hosszú karcolást. Ekkor azonnal visszamentem a kereszteződéshez, ahol már helyszíneltek a rendőrök, és jelentkeztem náluk. A két időpont között annyi idő telt el, amíg haza- illetve visszaértem, tehát úgy 20-25 perc. A felelősségemet a kihallgatáson elismertem, hiszen az eset megtörtént, viszont nem történt tudatos cserbenhagyás, és nem gázoltam. Az ügy mélységesen megrendített, szeretném kifejezni együttérzésemet a baleset sérültjének.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.