Egy hónappal a baleset után meghalt a biciklis, aki a Népszabadság főszerkesztőjével ütközött

2015 május 14., csütörtök 5:45
378

Murányi Marcell, aki a Blikktől igazolt a Népszabadsághoz, március 30-án az István és a Rottenbiller utca sarkán ütközött egy biciklissel. A baleset helyszínét elhagyta, úgyhogy a rendőrség cserbenhagyással gyanúsítja. Murányi később a hozzánk is eljuttatott levelében azt írta, hogy

nem vette észre,

hogy elütötte a biciklist, csak egy furcsa hangot hallott, de nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget. Miután hazaért, akkor látta meg a kocsija oldalán a 25 centis karcolást, mire fogta magát, és visszament a baleset helyszínére. Szerinte mivel 20-25 perc alatt visszaért, "nem történt tudatos cserbenhagyás", illetve "nem gázolt".

A BRFK most a Ripost Online-nak a következőket nyilatkozta:

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya eljárást indított segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt M. Gábor Marcell 48 éves budapesti lakossal szemben, akit gyanúsítottként hallgattak ki. Kihallgatása során a terhére rótt cselekményt elismerte.  A kerékpáros a balesetet követően több nappal életét vesztette. A rendőrség igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálja, hogy a halála összefüggésbe hozható-e a közúti közlekedési balesettel."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt