https://img.444.hu/vadgerle.jpg

Európa madarainak harmada veszélyben van

ÁLLAT
2015 május 14., 10:51
comments 40

Nemcsak a fecskék tűnhetnek el végleg Magyarországról, hanem a legtöbb madárfaj Európából, áll egy 27 országban 2007-től 2012-ig végzett felmérésben, aminek az eredményeit idén teszi majd közzé az Európai Bizottság, írja a Guardian.

Veszélyben vannak az olyan énekesmadarak, mint a pacsirta vagy a sármány, de vadgerléből például 90 százalékkal él most kevesebb Európában, mint 1980-ban, és a madár hamarosan felkerülhet a veszélyeztetett fajok vörös listájára.

Az európai környezetvédelmi ügynökség által felmért 804 élőhely 77 százalékát rossz állapotban találták a szakemberek, és a 2006-os állapotokhoz képest ezek harmadának állapota romlott, miközben csak elenyésző részük, 4 százalékuk javult.

Gyalázat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.