Tarsolyék harminc milliárdot toltak a győri fociba

Az index megszerezte az előzetesben ülő Tarsoly Csaba azon vallomását, ami a győri futballberuházásokról szól. Korábban már hallani lehetett, hogy a Győri ETO csapatba havi százmilliót tolt a Quaestor-csoport, de a stadionépítéssel megfejelt végösszeg egészen elképesztő:

összesen harminc milliárd forintot tapsoltak el Győrben.

Tarsoly 2001-ig egyáltalán nem érdekelte a foci, írja az index, de akkor a készülő EB pályázat ürügyén belerángatták a Quaestor vezetőjét a stadionépítésbe. Hogy kik azt nem tudni pontosan, állítólag a magyar foci befolyásos urai. A Quaestor 650 millió forintért vette meg a győri stadion telkét, ami mellé szállodát és plázát is építettek. Az építéshez 17 milliárdos MFB hitelt is kaptak, amiből feljelentés is lett, de a rendőrség érdemben nem vizsgálódott.

Az ETO pláza akkora bukás volt, hogy Tarsolyék saját kereskedelmi cégeket hoztak létre, hogy egyáltalán legyen üzlet az üres épületben.

Az index úgy tudja, hogy Tarsoly a vallomásában egyáltalán nem beszélt politikusokról és a nyomozók sem kérdezősködtek ezekről a szálakról.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.