A maga másodosztályú módján első osztályú: Argo 2.

Tbg
a hetedik művészet
2015 május 17., 11:55
comments 100
  • Ez itt a Rohadt kritikusok, a 444 fikaösszegző sorozata, a legigazságosabb filmkritika az országban.
  • Ezúttal Árpa Attila új filmjéről, az Argo 2-ről készült kritikákat gyűjtöttük be és aggregáltuk.
  • Van, akinek sok volt, van, akinek kevés, értelmet viszont – meglepő módon! – senki sem keresett a filmben.
  • A Rohadt Kritikusok-sorozat korábbi darabjai.

filmkritikus-animacio-6-52

Argo 2. 6,5/10

színes, magyar akció-vígjáték, 95 perc, 2014 
(Argo 2.)

Sztori: Balog Tibinek és bandájának ezúttal a japán maffiával akad dolguk, ám a levesbe hamarosan beleköpnek a cigányok és a szlovák hadsereg. A nagy pénzért bizony meg kell szenvedni.

444 – Herczeg Márk

„Pénzért nyomják a fosba az arcodat, te meg vigyorogsz rajta. Azaz ízig-vérig magyar film, becsüljük meg.”

8,0/10

Origo – Varga Dénes

„Az Argo-fanatikusok boldogok lesznek, akik viszont egyszerűen egy jó magyar akcióvígjátékra áhítoznak, felemás érzésekkel távoznak majd a moziból.”

5,0/10

Index – Szűcs Gyula

„Én tényleg tudtam örülni annak, hogy a moziban kaptam másfél óra időutazást. Hibákat keresni meg semmi értelme nincs egy olyan filmben, ahol Kulka János fekete nindzsaként egy gémeskút tetején küzd meg Bicskey Lukáccsal.”

7,0/10

Hír24 – Mr. Rabbit

„A burlesznek vége van száz éve, nekem speciel már nem sikerül azon nevetni, hogy valaki beveri a fejét, elesik, vagy hátrarepül, mert nem tud kezelni egy rakétavetőt.”

5,0/10

Vox - Terján Nóra

„Az Argo folytatásában azonban talán mégis a vége a legrosszabb, amely arra utal, hogy lesz harmadik rész – holott már a második is olyan, mint a Bodri által kiszállított kétes eredetű kaja utáni, mélyről feltörő böfögés. A néző maximum kínjában nevet rajta.”

4,5/10

Filmhu – Konkol Máté

„Nézhetőbb, mint az elmúlt időszak vállaltan nagyközönségnek szánt kísérletei (Coming out, Hajnal Tímea), illetve a hasonló zsánerű és stílusú Fekete leves. Bátorságban és eredetiségben azonban távol áll Sacha Baron Cohen (Borat, A diktátor) vagy Santiago Segura (Torrente 1-4) radikális munkáitól, amelyek szolidaritást vállalnak tabudöntögetésük áldozataival.”

5,0/10

Hvg.hu – Bodnár Zsolt

„A karakterek mindenesetre első osztályúak – már a maguk másodosztályú módján.”

7,0/10

Nők Lapja Café – TóCsa

„Ha Árpa Attila egy-két évvel az Argo után jön elő ezzel a mozival, valószínűleg én is lelkesebb lettem volna, csakhogy 2015-ben azzal előállni, hogy milyen vicces az, ha ősbunkó, magyar wannabe gengszterek hülyeséget hülyeségre halmoznak, miközben üldözi őket a japán alvilág, a rendőrség, egy cigányvajda, sőt még a szlovák hadsereg (!) is, már eléggé lerágott csont.”

5,5/10

VS – Puskár Krisztián

„A szókimondó rendező mindenkinek meg akar felelni. A közvetett következménye mindennek pedig az, hogy alattomos módon következmények nélkülivé válik, komolytalan és semlegesített burleszkfiguraként épül be a nézőbe a bomberdzsekiben és Nagy-Magyarország-pólóban mindent és mindenkit ütő figura.”

2,0/10

Filmtekercs – Szin Karolina

„Ha csalódást nem is okoz az új rész, azért az elmúlt tíz év kétségtelenül nyomott hagyott a filmen.”

8,0/10

Cinestar – Kónya Sándor

„Már csak az kéne, hogy mások is megembereljék magukat és akár kisebb költségvetésből, de merjenek zsánerfilmet készíteni.”

7,5/10

IGN – Zalaba Ferenc

„Poénok terén a helyzet változatlan: sok-sok béna vagy kiszámítható próbálkozásra mindig jut egy-egy úgy isten igazából betaláló, ugyanakkor mindenképp a film előnyére vált – és ez Magyarországon ritka vendég –, hogy politikailag teljesen inkorrekt.”

6,0/10

Filmtett – Tóth Menyhért

„Végre mi is tudunk korrektül működő, a kortárs trendekhez és ingerküszöbökhöz maximálisan igazodó akciómozit gyártani!”

9,0/10

Mozistar – Csákó Zsuzsi

„Sokkal szabadabb és élvezhetőbb, mint bármely más magyar film.”

8,0/10

Librarius - Várkonyi Zsolt

„Aki a megalkuvást nem ismerő tahóság miatt szeretett bele az Argóba, az nem fog csalódni.”

8,0/10

Player – Hauschel Tamás

„Ez a film a show. Méghozzá elég jó show. Legyen ennyi bőven elég.”

7,0/10

Port – Kovács Gellért

„Hősei akkora véglények, hogy egyszerűen nem tudnak hibázni. Illetve nem tudnak akkorát hibázni, hogy »valahogy« ne jöjjenek ki belőle.”

6,0/10

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.