Ausztráliában GPS-es nyomkövető karkötőt szerelhetnek a családon belüli erőszak elkövetőire

külföld
2015 május 17., 06:35
comments 30

A karkötőt azoknak kéne hordaniuk, akik bűnismétlők és jogerősen elítéltek őket. Az ausztrál kormány javaslatáról most zajlik a vita az országban, de Tony Abbott miniszterelnök bizakodó a kimenetellel kapcsolatban. Mint elmondta, alapjaiban akarják eltüntetni ezt a jelenséget a társadalomból. A karpereccel folyamatosan nyomon követhetőek lennének azok a személyek, akik korábban már családtagjaikra támadtak.

A családon belüli erőszak Ausztráliában is nagyon komoly probléma, statisztikák szerint hetente egy nő meghal az országban ilyen támadások miatt.

A témával foglalkozó civil szervezetek üdvözölték a fejlesztést, de szerintük a problémát ez nem fogja megoldani, hiszen csak azokkal kapcsolatban lesz alkalmazható, akiknek már van bírósági múltjuk, azaz elkapták és elítélték őket. De számos esetben nem ez a helyzet, sok nőt olyan férfiak ölnek meg, akik korábban egyszer sem tűntek fel a hatóságoknak. Ezért például felvilágosító kampányokra és menedékhelyekre lenne szükség, ahová az otthon veszélybe kerülő nők elmehetnének. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.