Felfüggesztette pártja a francia polgármestert, aki betiltotta volna az iszlámot

Robert Chardon az ország déli részén fekvő Venelles polgármestere, a jobbközép Unió egy Népi Mozgalomért (UMP) politikusa. Vagy hát volt, miután pártja felfüggesztette tagságát, mert Chardon arról beszélt, hogy a muszlim vallást be kell tiltani Franciaországban, és bárki aki mégis hitét gyakorolja, azonnal a határon kívülre kell toloncolni.

A polgármester szerint amúgy idővel neki lesz igaza, és úgy látja, hogy az iszlám 2027-re be lesz tiltva az országban. Minderről Twitteren értekezett, abba a kampányba, amit a polgármester pártjának vezetője, Nicolas Sarkozy indított el, hogy az országban élők beszélgessenek ezekről a kérdésekről. De ilyen heves válaszra ő sem számíthatott, azonnal elutasította párttársa bejegyzését.

A férfi felfüggesztésével várhatóan nem ért véget a történet, valószínűleg ki is fogják zárni a pártból.

Eleinte azt gondolták amúgy, hogy valaki feltörhette Chardon Twitter-fiókját, de a polgármester sietett megerősíteni, hogy ő írta a bejegyzést.

Beszélt arról is, hogy nemrég szájrákkal diagnosztizálták, és a kezelése során volt ideje gondolkodni, akkor jutott erre a következtetésre. (Independent)

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.