Marosvásárhely diktálja a tempót a világnak: Megdöntötték a csoportos fogmosás világrekordját

érdekes adat
2015 május 17., 09:13
comments 16

A marosvásárhelyi parkban 1507 ember mosott egy időben fogat szombaton, és ezzel megdöntötték a csoportos fogmosás Guinness-világrekordját.

A csúcsdöntést a Studium Fogbarátok Klub és a fogorvoshallgatók diákszervezete szervezte a város több egyetemével és a polgármesteri hivatallal partnerségben. A szombati sikeres csúcsdöntési kísérlet résztvevői az eső ellenére végighallgattak egy félórás szájhigiéniai előadást, majd nekiláttak az előadásban hallottak alkalmazásának.

Egy svájci támogató jóvoltából valamennyien egy szájhigiéniai készletet kaptak ajándékba, ami fogkeféből, fogkrémből, fogköztisztító keféből, fogselyemből és szájvízből állt.

A világrekordok könyvének képviselője hivatalosan is közölte, hogy megdőlt a szimultán fogmosás világcsúcsa, amelyet korábban Kairó tartott 1148 résztvevővel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.