Egészen zavarba ejtő fejtegetésbe kezdett Orbán Viktor a homoszexuálisok helyzetéről

2015 május 18., hétfő 11:27
418

Az Index újságírója kérdezte meg Orbán Viktort Debrecenben, hogy mit üzen a magyar kormány a homofóboknak, illetve hogy a kormány mit tervez tenni annak érdekében, hogy Magyarországon a nem heteroszexuális párok is félelem nélkül foghassák meg egymás kezét az utcán.

Ez egy olyan kérdés, amely csábít a viccelődésre, ettől megkímélnénk magunkat.

- kezdte végül a kérdés hallatán másodpercekre teljesen lefagyott Orbán, majd egy zavaros fejtegetésbe kezdett arról, hogy Magyarország egy komoly ország, tradicionális értékek talaján, de toleráns ország is, ami azt jelenti hogy türelmesek vagyunk.

Majd azzal folytatta, hogy hálás a magyarországi homoszexuálisok közösségének, mert "nem azt a provokatív viselkedést folytatják", amit nyugati országokban látni, és ami pont az ellenkező hatást váltja ki, mint amit szeretnének. És bár az alkotmány világosan különbséget tesz a házasság és a más együttélési formák között, de Orbán szerint a "mi életfogásunktól eltérő" életmódot folytató emberek biztonságban vannak és megkapják az emberi méltóság őket megillető tiszteletét

"és ha jól figyelem a budapesti utazóközösséget, akkor egyáltalán nem érzik úgy a külföldiek hogy ebből a szempontból ez egy veszélyes város lenne."

És ez jó. De ha bármely irányba elmozdul a rendszer, akkor a mostani békés állapot felbomolhat. Ezt jelentené, ha a kormány keményebb szabályozással lépne fel, vagy ha a homoszexuálisok hirtelen provokatívabbá válnának. De most ez így mindenkinek jó, így együtt lehet élni Orbán szerint.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt