Aszad teljesen elveszítette Idlíb tartományt

külföld
2015 május 19., 13:53
comments 47

A szíriai al-Kaida, az al-Núszra front és a vele szövetséges iszlamista csapatok elfoglalták a szíriai kormányerők utolsó idlíbi bástyájának számító Masztúma bázist. A tartomány fővárosából már március végén kiszorították a kormányerőket, de most már az egész provincia az iszlamisták befolyása alatt áll. A szíriai polgárháború már több mint 4 éve tart, kezdetben az iszlamistákon és a Bassár al-Aszad elnök mellett álló kormányerőkön kívül a nyugattal szimpatizáló erők is részt vettek a harcokban, de őket mára szinte teljesen eljelentéktelenítették a másik két oldal támadásai. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.