Az amerikaiak szerint Venezuela második embere drogcsempész bandavezér

külföld
2015 május 19., 07:43
comments 20

Az amerikai drogellenes ügynökség, a DEA szerint Diosdado Cabello, a venezuelai törvényhozás elnöke, egyben az ország második számú közjogi méltósága egy kábítószercsempés kartell egyik, ha nem az elsőszámú vezetője. Az amerikai igazságügyi minisztérium egyik, neve elhallgatását kérő illetékese szerint ezt informátorok, egykori kábítószer-kereskedők és a venezuelai hadseregből dezertált katonák is megerősítették.

Az 52 éves Cabello szerdán már reagált is a vádakra, utazási tilalom elrendelését kérte a venezuelai bíróságtól több venezuelai hírportál újságírója és vezetője ellen, akik ellen pert indított, mert meg merték írni a vádakat.

"Azzal vádolnak, egyetlen bizonyíték nélkül, hogy kábítószer-kereskedő vagyok, és most én vagyok a rossz fiú. Sérte érzem magam, még bocsánatot sem kért senki" - mondta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.