Németh Lászlóné szerint nem a győztesekről egyeztettek Orbánnal

POLITIKA
2015 május 19., 07:16
comments 73

Nem a kivitelezőkről, csak a prioritásokról döntött a miniszterelnök és a fejlesztési miniszter, állítja Németh Lászlóné korábbi fejlesztési miniszter. Némethné Eleni Tsakopoulos Kounalakis volt amerikai nagykövet állításaira reagált kedd reggel a TV2-ben.

Kounalakis azt írta könyvében, hogy nagykövetsége idején Orbán Viktor és Németh Lászlóné hetente átnézték a középítkezések listáját, és eldöntötték, hogy mely pályázatok nyerjenek.

A magyar kormány gyakorlata szerint az egymilliárd forintnál nagyobb beruházásokról valóban a fejlesztési kabinet döntött, aminek Némethnén és Orbánon kívül Lázár János akkori miniszterelnökségi államtitkár és a nemzetgazdasági miniszter volt a tagja.

A fejlesztési kabinetet 2012 nyarán hozták létre azzal a céllal, hogy felgyorsítsák az uniós pénzek felhasználását.

Némethné tagadta, hogy konkrét nyertesekről döntöttek volna, de jogi lépéseket nem kíván tenni, mert az "mosakodásnak tűnne". (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.