A fideszes Napi Gazdaság újságírója teljesen kiakadt azon, hogy a nyugati filmek normális emberekként ábrázolják a melegeket

képzavar
2015 május 20., 08:33
comments 698

Nem egyszerűen kormányközeli, de gyakorlatilag a kormány ölében ülő Napi Gazdaság is nekiment Orbán Viktor zavarba ejtő hétfői megjegyzése után a homoszexualitás témájának. Szikszai Péter írása sok szempontból csúcsteljesítmény, cikkében gyakorlatilag azon kesereg, hogy mára a melegek el tudták érni, hogy a nyugati médiában normális emberekként ábrázolják őket. Döbbenet, tényleg.

Szikszai szerint nem annyira érdemes foglalkozni azzal, hogy mi van a melegfelvonulásokon, vagy mit üzennek a nagykövetek, mert ilyenkor mindig elmegyünk a lényeg mellett:

A melegjogokért vívott küzdelem nem az utcán folyik, hanem a médiában. A külföldi kereskedelmi tévék élen járnak a másság elfogadtatásában.

És, teszi hozzá

A tévéből ömlenek ránk a homoszexuális témájú filmek, és a mindennapi életről szóló alkotásokban is rendre megjelennek a meleg karakterek.

És igazából innentől ömlenek a hibátlan mondatok, itt van például egy egész bekezdés:

"A homoszexuálisokat már nem lehet sztereotípiák alapján beskatulyázni. A másság a tévén keresztül jelenik meg leginkább. A televíziók műsoraiban a lehető legmanipulatívabb módon kaptak helyet a melegtémák. Míg a Pride magamutogató extravaganciája általában bumeránghatású, addig a televízió észrevétlenül hozza be és fogadtatja el velünk a homoszexualitást.Úgy teszi mindennapi jelenséggé, hogy azonos nemű párok gyermeket fogadnak örökbe, hogy az erről folytatandó társadalmi vitát figyelmen kívül hagyja."

Majd Szikaszai saját élményeinek összefoglalásába kezd, ami azon alapult, hogy távirányítót vett a kezébe, de akárhova kapcsolt, mindenhol buzikat talált.

Ráadásul a rendezők nagyon aljas módszereket eszelnek ki, például ismert színészeket kérnek fel, ezzel is csak növelve a nézői érdeklődést. Lehetne valami tiltás, hogy híres színész nem játszhat homoszexuális karaktert, rögtön vissza is szorulnának ezek a témák!

Súlyosbító körülmény, ha a melegtéma a vígjátékokban jön elő Szikszai szerint:

Ha nevetsz valamin, akkor elfogadtad.

- írja, de ez amúgy empirikusan nem igaz, én például sokat nevettem Szikszai elképesztő hülyeségein, de mégsem tudom elfogadni őket.

Ha a szőrős férfimellkasok után tényleg valami másra vágynánk, még véletlenül se próbálkozzunk a Csajok című sorozattal.

- folytatja a tanácsadást Szikszai, mire végre eljut a konklúzióhoz:

Talán ennyi példa elég ahhoz, hogy érthető legyen, nem az Andrássy úton végigvonuló kamionok befolyásolják a közízlést. A homoszexuális propaganda ügyes eszközökkel, minőségi tartalommal évtizedekkel ezelőtt hídfőállásokat foglalt el a nyilvánosságban. Gyakorlati ellenállás nélkül. A Pride esetleges betiltása vagy megzavarása ezen már nem segít. A homofóbellenes világnap pedig nem oszt, nem szoroz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.