Bill Gates szerint ezeket a könyveket kéne elolvasnod a nyáron

A világ leggazdagabb embere, aki mostanában főleg jótékonysági akcióival hívja fel magára a figyelmet, összerakott egy nyári olvasmánylistát, amit egy videóüzenetben foglalt össze:

Az első ajánlott könyv Eula Biss On Immunity című könyve, ami az oltások történetét foglalja össze és segít megérteni a foltokban szkeptikus amerikai társadalommal, miért hülyeség nem beoltatni a gyerekeket. Majd Vaclav Smil Should We Eat Meat? című könyve jön, ami a húsevés különféle dimenzióival foglalkozik, Gates állítása szerint csomó tudományos adattal alátámasztva. Darrell Huff könyve, a How to Lie With Statistics már címében elárul mindent: a számsorokkal és adatokkal történő manipulálás alapos összefoglalóját ígéri a könyv, csomó példával.

Majd jön a What if?, Randall Munroe hatalmas sikerű könyve, ami a nehezen megfejthető, sőt nehezen feltehető kérdésekkel foglalkozik, állítólag nagyon szórakoztató formában. Allie Brosh Hyperbole and a Half című könyve, ami egy abszurd, nagyon személyes képregény kutyákkal, és végül Richard Dawkins új könyve, akiről talán már nem is kell írni semmit.

A könyvek magyar megjelenéséről egyelőre nem tudunk semmit, de a legtöbb lett akkora bestseller, hogy idővel fel fognak tűnni nálunk is.

Update: A What If? ráadásul elérhető magyarul, sőt, mint kiderült, még cikkünk is volt róla. Remek hír, köszönet a kommentért!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.