https://img.444.hu/fidesz_fero.jpg

Van az a pénz, amiért Nagy Feró is fellépne a felcsúti stadionban

Popkult
2015 május 20., 12:17
comments 139

Végérvényesen búcsút vett Nagy Feró azoktól a boldog szép napoktól?

A Beatrice és az ős-Bikini arca is megszólalt az Omega Felcsút-botrányában (azaz hogy Mihály Tamás basszusgitáros nem lép fel a zenekarral – amivel egy ideje amúgy sem koncertezik – a Pancho Arenában). Nagy Feró az ügyről, illetve arról, hogy fellépne-e ott ő is, azt mondta a Magyar Narancsnak:

„Bizonyára igen, volna az a pénz… [...] manapság Felcsúton, a miniszterelnök falujának főutcáján, ha csak végigsétál egy ismertebb ember, az már esemény, hír a napi sajtóban. Aztán hosszasan elemzik, hogy miért akkor, miért úgy, kivel volt... Ilyen lett a világ. Magát a stadiont én még csak képeken láttam, de most elmegyek és megnézem magam is. Állítólag nagyon szép. A koncert is érdekel.”

Felvetődik a kérdés, amit éppen Nagy Feró tett fel nemrég:

De remélem, legalább ezt is eljátszanák:

A holnap megjelenő interjúban Nagy Feró a 80-as évekre utalva azt is elmondta, hogy: „Az akkori hatalmasságok közül nagyon sokan – olyanok például, akik a rendőrséggel egyszerűen letiltatták egy adott városban meghirdetett koncertünket – azt szerették volna, hogy ne lehessünk. Ez a történet, akárhonnan nézzük is, ugyanúgy politika volt, mint a mai helyzet.” (El kell ismerni, hogy Nagy Feró igazából bárhol fellépett volna, akkoriban inkább az volt a gond, hogy nem hagyták.)

De most behódolt volna a hatalomnak a magyar rendszerkritikus lázadás szimbóluma, az egykori Fekete Bárány? A nemzet csótánya a kormány talpnyalója lett? Quo vadis babos kendő?

Én mondjuk arra gyanakszom, hogy ez egy jól felépített punkos provokáció. Hiszen mi lehet nagyobb rendszerkritika, mint nem bojkottálni a nemzet majdnem mindenki által megvetett piramisát? Mondjuk például ez:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.