Nincs pénz a boncodföldei bentlakásos autistaotthon fenntartására

A zaol.hu cikke szerint nagy a baj az intézménynél, a dolgozóknak csak a bérek hatvan százalékát tudták kifizetni, az alapítvány vezetője pedig egyetlen fillért sem vett fel. 

Jakab Károlyné , az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány vezetője szerint a bérek kifizetésére egymillió forint kellene, további hárommillió forintból pedig a köztartozásaikat tudnák rendezni a NAV felé. Ősztől már reményeik szerint egy működési pályázatból fedezni tudnák a költségeket a 16 éve működő intézményben.

A cikk szerint jelenleg havi 540 ezer forint állami támogatást kapnak, de a speciális feladatok ellátásához ennek a négyszeresére lenne szükség. A szülők, gondviselők 100 ezer forintos térítési díjjal járulnak hozzá az ellátáshoz és rendszeresen gyűjtenek adományokat is, de a befolyt összegből nem tudják biztosítani a fenntartás költségeit.

A védőotthonnak tizenegy lakója van, Zala mellett Fejér, Somogy, Baranya és Pest megyéből. A speciális feladatokat hét szakképzett szociális gondozó látja el, mellettük terápiás munkatársakra, félállású gyógypedagógusra is szükség volna.

A védőotthon specialitása, hogy fiatalokat és gyerekeket is fogad, hasonló intézmény csak Miskolcon működik még az országban. (Zaol/MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.