Mondjak valami furát? A meleg és biszexuális amerikai tinik sokkal gyakrabban válnak szülővé heteroszexuális társaiknál

külföld
2015 május 21., 15:01
comments 257

A George Mason University egyik friss kutatása szerint sokkal gyakrabban esnek teherbe vagy ejtenek teherbe másokat azok az amerikai kamaszok, akik melegként vagy biszexuálisként jellemzik magukat és mindkét nemmel lefekszenek, mint heteroszexuális társaik.

Az American Journal of Public Health című közegézségügyi periodikában közölt, 9073 New York-i középiskolás megkérdezésével végzett felmérés szerint

  • a heteroszexuális lányok 13,3 százaléka;
  • a csak és kizárólag férfiakkal lefekvő lányok 13,7 százaléka esett teherbe;
  • a magukat leszbikusként vagy biszexuálisként meghatározóknál ez az arány már 23 százalék;
  • a férfiakkal és nőkkel is háló lányoknál pedig 20 százalék.

A tendencia a megkérdezett fiúk körében is azonos:

míg a magukat heteróként meghatározó, vagy kizárólag lányokkal lefekvő fiúk 10 százaléka ejtett teherbe valakit, a magukat melegként vagy biszexként meghatározóknál ez az arány 28,6, a nőkkel és férfiakkal is lefekvő fiúknál pedig már 37,7 százalék.

Lisa Lindley, a kutatás vezetője azzal magyarázza a különbségtételt a magukat melegként meghatározók és a mindkét nemmel hálók között, hogy "az identitás és az, hogy kivel fekszenek le, nem feltétlenül ugyanaz". Vagyis előfordulhat, hogy a magukat melegként meghatározók is vaginálisan közösülnek másnemű partnerükkel, így teherbe is eshetnek vagy ejthetik partnerük - ráadásul a felmérés szerint heteroszexuális társaiknál sokkal gyakrabban. (Via Vocativ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.