Xavi elbúcsúzott a komoly focitól

xavi

Csütörtök déli sajtótájékoztatóján a 35 éves középpályás arról beszélt, hogy bár még hasznosnak érezte magát az idén a Barcelonában, egyre kevesebb lehetőséget kap a csapatban, így ideje továbblépni annak ellenére is, hogy a klub 2018-ig ajánlott neki szerződést. Katarba igazol, de azt ígéri, hogy szeretne majd visszatérni Barcelonába dolgozni.

Xavi világbajnok, kétszeres Európa-bajnok, a Barcelonával pedig 8 bajnokságot és 3 Bajnokok Ligáját nyert, de idén még pályázik egy negyedikre is.

Puskáson, Cruyffon és játékostársán, Iniestán kívül valószínűleg csak Xavi mondhatja el magáról, hogy a futballtörténet egyik legnagyobb válogatottjában és klubcsapatában is nemcsak játszott, de meghatározó szerepet kapott.

A Barcelona szombaton tét nélküli bajnokit játszik a Camp Nouban, ez a meccs minden bizonnyal Xavi ünnepléséről fog szólni. Ezek után jön a spanyol kupa döntője (amit szintén a Camp Nouban játszanak), és végül június 6-án a Juventus elleni BL-döntő, ám ezeken Xavinak valószínűleg csak percek jutnak majd.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.