Az ENSZ komolyan aggódik a macedóniai helyzet miatt

külföld
2015 május 22., 17:35
comments 28

Hetek óta tüntetnek a kormány ellen Szkopjéban. Az ENSZ emberi jogi kérdésekben illetékes főtitkárhelyettese, Ivan Simonovic szerint komoly kihívásokkal néz szembe az ország a "demokratikus tér beszűkülése miatt". Simonovic szerda óta van Macedóniában. Nikola Gruevszki miniszterelnökről egy hangfelvétel került elő, amiben az hallható, hogy megbeszéli, hogyan tussoljanak el egy 22 éves férfi halálát, akit a rendőrök öltek meg. Egy másik hangfelvételen az van, hogy bírákat és ellenzéki politikusokat figyeltetnek meg, illegálisan. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.