Csak 248 900 forintot keres a kormány legnagyobb hőse

csoda
2015 május 22., 05:33
comments 100

Külön munkatársat foglalkoztat Fazekas Sándor, hogy szerkessze a Facebook-oldalát, és ez az ember havi nettó 248 900 forintot keres azért, hogy a földművelésügyi minisztert a nyilvános eseményekre is elkísérje, és lefotózza – tudta meg a Bors.

photo_camera Fotó: Fazekas Sándor / Facebook

A minisztérium szerint ugyanis a politikus (akinek 4950 ismerőse van, és nem politikusi oldalt üzemeltet, hanem csak egy profilja van) „közszereplőként egyértelműnek tartja, hogy élete és munkája bizonyos eseményeibe betekintést nyújtson mások számára” – írja a Bors, ami szerint:

„A Facebook-bejegyzéseket szerkesztő munkatárs más feladatokat is ellát.”

Tehát összegezzük: az ember, akinek egész évben idióta eseményeken kell mosolygó és tapsoló embereket néznie, miközben Fazekas Sándor maskarákba öltözik, szellemi és testi épséget veszélyeztető ünnepi beszédeket tart, belekóstol mindenféle protokollételbe, ezeket mind végig kell fotóznia, és fel kell raknia egy Buzzfeedet is lealázó zseniális Facebook-oldalra (amiből gyakorlatilag mi is élünk), és végül mindezért csak havi nettó 248 900 forintot kap, miközben „más feladatokat is ellát”?!

Ez a kormány eddigi legjövedelmezőbb befektetése.

Tüntessék már ki ezt a jóembert, az Isten szerelmére! De ne valami állami vacakkal, hanem minimum biológiai Nobel-díjjal, hogy ezt mindeddig kibírta.

Update 10:30

Emberünk még nagyobb hős, mint eddig hittük, a Hír24 szerint ugyanis közleményben reagált a Földművelésügyi Minisztérium:

„A bulvárlap azt sejteti a címmel, hogy valaki havonta 250.000 Ft-ot kap csak azért, hogy szerkessze a miniszter Facebook profilját. A valóság ezzel szemben az, hogy ennek a munkatársunknak a feladata 6 államtitkárunk és a miniszter programjainak (vidéki, fővárosi) dokumentálása. Emellett a munka mellett végzi el a Facebook oldal szerkesztését is, mint ahogy azt a Bors újságírója számára korábban közöltük. Kollégánk, egy ember lehetőségeihez mérten, minden programon részt vesz, és fotókat készít, nem kímélve a hétvégéket sem. (...) A Bors szerkesztősége jobban tenné, ha a mai lapszámukban megjelent Roxette koncertre próbálna ráhangolódni, csak ne csodálkozzanak, ha lemaradnak arról!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.