Ecuador legalizálna

külföld
2015 május 22., 14:10

Ecuador legalizálna, de az összes kábítószert. Ezzel a szabályozással a világon a második, az amerikai kontinensen pedig az első ország lenne, aki így dönt. A kormányzó párt már be is adta a törvényjavaslatot, ami minden kábítószert: a fűtől a heroinig, a kokaintól a speedig mindent engedélyezne. Rafael Correra elnök szerint a gyakorlatban ez úgy működne, hogy lenne egy lista, amin körülbelül 100 kábítószer és gyógyszer szerepelne, amik termelését, kivitelét, termesztését és behozatalát államilag ellenőriznék.

photo_camera AFP PHOTO/Raul ARBOLEDA

Az ok egyszerű: az ecuadori vezetők szerint nem tartható fent az a küzdelem, amit eddig vívtak a fogyasztókkal, dílerekkel. Ha átlátnák, hogy mi történik, jobban segítenék a függő fogyasztókat. (Fusion)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.