Új magasságokba jutott a bevándorlás-vita: Trócsányi szerint mi azért nem tudunk gazdasági menekülteket fogadni, mert 800 ezer cigányról kell gondoskodnunk

politika
2015 május 22., 05:25
comments 650

Trócsányi László igazságügyi miniszter az Inforádónak nyilatkozott a bevándorlásról és nagyon mélyen szántott.

Elmondta, amit a kormány eddig is hangoztatott (egyre több menekültkérelmet adnak be, Koszovóból is rengetegen jönnek, a politikai menekülteket be kell fogadni, de a gazdaságiakat nem. blablabla), elítélte az EU menekültügyben kidolgozott kvótastratégiáját, majd ledobta az atombombát:

Az Orbán-kormány szerint Magyarország már csak azért sem tudja befogadni a gazdasági menekülteket, mert gondoskodnia kell 800 ezer cigány felzárkóztatásáról.

Ennyi. Vagy-vagy. A kettőt egyszerre nem lehet! Hatalmas zseni Trócsányi, hogy épp ezt a két dolgot sikerült összekapcsolnia! Pedig azért ha egy kicsit tovább gondolkodunk, más dolgokkal is lehetett volna párhuzamot vonni. Például:

Magyarország már csak azért sem tudja befogadni a gazdasági menekülteket, mert gondoskodnia kell egy rakás fölösleges futballstadion megépítéséről.

VAGY

Magyarország már csak azért sem tudja befogadni a gazdasági menekülteket, mert gondoskodnia kell végletesen korrupt politikusainak megélhetéséről.

VAGY

Magyarország már csak azért sem tudja befogadni a gazdasági menekülteket, mert gondoskodnia kell a hungarikumok és magyar értéktár elemeinek megfelelő védelméről, az MTVA átszervezéséről, és a nagy sikerű keleti diplomáciai nyitásról.

De Trócsányi valamiért nem ezeket választotta, hanem a magyarországi cigányok felzárkóztatását. Gratulálunk, Miniszter úr!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.