Négy új atomreaktort épít Csehország

külföld
2015 május 23., 20:45
comments 238

A cseh miniszterelnök, Bohuslav Sobotka a Dukovany Atomerőműnél tettt szombati látogatásán megerősítette, hogy négy további atomreaktor megépítését tervezik a jövőben. Első lépésként Dukovany-nál építenek egy új reaktorblokkot, majd ezzel egyidejűleg megkezdik az új temelini blokk előkészítését is.
A cseh kormány nem sokkal korábban fogadta el az új energiastratégiáját, amiben majdnem harmadával, 50 százalék fölé emelnék az atomenergia részarányát az energiatermelésben. (via Die Presse)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.