Sajátjának hazudott juhnyáj után vett fel agrártámogatást a bekölcei agrárbűnöző

ÁLLAT
2015 május 23., 07:58
comments 167

Egy bekölcei nő árulta a heves megyei tanyáját. Jelentkezett is egy román vállalkozó, aki Magyarországon szeretett volna juhtenyésztésbe fogni. Megegyeztek a vételárról, a vállalkozó kifizette az előleget, és

a tanyára szállított 1209 rackajuhot.

Ekkor látta meg a kihagyhatatlan lehetőséget a bekölcei nő. A vádlott 2012. május 21-én a valódi tenyésztő tudta nélkül anyajuh támogatási kérelmet nyújtott be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. Az ügyészségi közlemény hibátlan kulcsmondatát inkább szó szerint idézném:

"Kérelmében a juhinstruktort félrevezetve 2012. évre vonatkozóan - többek között a nyilvántartások vezetését és az apaállat-használat szabályszerűségét illetően - valótlan nyilatkozatokat tett, így jutott hozzá összesen 1.042.346 forinthoz, ami a tényleges állattartót illette volna meg."

Szent félrevezetett juhinstruktor!

Minden jó, ha a vége jó, a nő kilenc bekölcei ingatlanját zár alá vették, meg kell térítenie a kárt és az anyajuh-támogatás eljuthat a valódi gazdához is végén.

Őrizetlenül hagyott racka-anyajuh szüli a fehérgalléros agrárbűnözőt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.