Ilyen az, amikor egy független, erős hatóság vizsgálja, hogy törvényesen kampányolt-e a Fidesz

Talán emlékeznek még február végén Magyari kolléga cikkére a Szabad Európa Csapatról. Kubatov Gábor pártigazgató gimnazistákból álló egységének a szoros körzetekben nagyon nagy szerepe volt a 2014-es kampányban. Erről olyasvalaki mesélt nekünk, aki részt vett a munkában. Többek között azt mondta, hogy rögzítették, melyik választópolgár nem szimpatizál a Fidesszel, és elmondása szerint olyan is előfordult, hogy más párt, például az LMP aktivistáinak adták ki magukat.

A cikk után több feljelentés is történt, az illegálisnak gondolt adatgyűjtés miatt volt, aki a Nemzeti Adatvédelmi Hatósághoz fordult.

Na, ott nem lacafacáztak, hanem levélben megkérdezték Kubatov Gábor pártigazgatót, hogy létezik-e a Szabad Európa Csapat, és hogy gyűjtöttek-e törvénytelenül adatokat.

Kubatov erre azt válaszolta, hogy "nem", és ezzel le is zárták a vizsgálatot.

Az Index szerint a hatóság kérdésére Kubatov azt írta, hogy "nincs tudomása úgynevezett SZECS létezéséről, és mivel szerinte ilyen nevű egység nincs a Fideszen belül, így annak működésével kapcsolatban sem tud információt adni."

Azon persze lehet vitatkozni, hogy a NAIH-nak lett volna-e ezen kívül más vizsgálódásra lehetősége, de az, hogy ez az eljárás így egészen egyszerűen nevetséges, az tuti.

Amúgy arra, hogy a Szabad Európa Csapatok léteznek, azért megfeszített munkával lehet találni bizonyítékot, ha valaki nagyon akar.

Azt mondja Kubatov Gábor, hogy nincs Szabad Európa nevű csapat a Fideszben. Oké. Akkor Nyitrai Zsolt annak idején egy...

Posted by Zoltán Ceglédi on Sunday, May 24, 2015