Irodát nyitott Magyarországon a Roszatom építőcége

2015 május 25., hétfő 15:31
320

A magyarországi képviseletének az lesz a feladata, hogy megszervezze a paksi atomerőmű két új energiablokkjának megépítésével kapcsolatos munkálatokat. A képviselet megnyitása és a május 11-én indult geodéziai felmérések jelentik az első lépéseket a paksi ötös és hatos erőművi blokkok megépítésében.

Az orosz Roszatom és a magyar kormány 2014 január 14-én írták alá megállapodást a paksi atomerőmű két új energiablokkjának megépítéséről. A beruházás becsült költsége 12,5 milliárd euró, ebből 10 milliárd eurót Oroszország biztosít 30 éves futamidejű államközi hitellel.

Az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. és a Roszatom leányvállalata tavaly decemberben írta alá a három megvalósítási szerződést. Az egyik az erőmű tervezésére és építésére, a másik a jövőbeni működtetés és karbantartásra vonatkozó feltételeket rögzíti. A harmadik az üzemanyag-ellátást és a kiégett üzemanyag kezelését határozza meg. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt