1,8 milliárd az új Kongresszusi Központ előkészítésére

Tbg
a plázadás kora
2015 május 27., 05:44

A Művészetek Palotája mellett épül fel az új Kongresszusi Központ, amely a BAH-csomópontnál lévő régit váltaná ki, és röpítené Budapestet az európai konferenciahelyszínek ranglistájának harmadik helyére, akármit is jelentsen ez.

Az előkészítés feladatait a Finta Stúdió tervezheti és végezheti, erre szán a kormány 1,8 milliárd forintot a jövő évi büdzséből.

A Népszabadság azt írja, az új konferenciaközpont 4-5000 férőhelyes nagyteremmel és két kisebb teremmel, illetve több tucat irodával és egy 450 fős parkolóházzal épül meg, a tervek év végére lesznek kész.

A régi Kongresszusi Központ kiváltása régi elképzelés, az új ráadásul pár év alatt behozza az árát a kormány szerint:

„A múzeumi negyed esetében szintén erre jutott a cég. Az érvek is hasonlóak: az állam az üzemeltetési bevételek mellett más nyereséggel is számolhat.”

(Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.