Ötvenmillió eurót fektetnének be a hollandok Afrikában, hogy az afrikaiak inkább ott maradjanak

külföld
2015 május 27., 03:35
comments 95

A holland kormány azonnali hatályú döntése szerint

ötvenmillió eurót, vagyis ~ 16 milliárd forintot fektetnek be afrikai országokban,

részben azt remélve, hogy

ezzel, ha megfékezni nem is, lassítani lehet az afrikai menedékkérők rohamát.

A holland kereskedelmi és fejlesztési miniszter, Lilianne Ploumen kedden európai minisztertársaival is ismertette a tervet. Reményei szerint más országok is hajlandók lesznek befektetni az észak-afrikai országok gazdaságába.

A hollandok reményei szerint a gazdasági esélyteremtés segítheti a bevándorlás elleni küzdelmet is, mert a befektetésekkel munkalehetőségeket lehet teremteni a menedékkérők otthonában is. Ploumen szerint a menedékkérőkben, akik az életük kockáztatása árán is útnak indulnak Európába, elég ambíció és rátermettség lehet ahhoz is, hogy munkát, megélhetést találjanak, ha erre otthonukban esélyt kapnak.

A tervek szerint a pénzből helyi vállalkozásokat támogatnának, de a térségben terjeszkedni vágyó holland vállalatok is igényelhetnek az alapból, aminek szétosztásába a térségben dolgozó civil szervezeteket is bevonnák. (Via Nu.nl)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.