Tiborcz István eladta az összes olyan cégét, ami állami megrendelésben részesült

2015 május 28., csütörtök 4:42

Rettenetesen nehéz dolga van ebben az országban annak az embernek, aki önerejéből, tisztességesen akar boldogulni az élet bármely területén, például az üzleti életben. Szegény Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje, Orbán Ráhel férje például arra kényszerült, hogy eladja részesedését minden olyan vállalkozásban, amely eddig közbeszerzési eljárás részese volt, vagy ezután részt vehet ilyenben, írja a Napi Gazdaság.

Tiborcz még április 28-án szabadult meg ezektől a cégeitől; a lap szerint

az őt és a családját ért folyamatos támadások miatt hozta meg döntését.

"Tegnap éppen a Demokratikus Koalíció politikusa, Gy. Németh Erzsébet riogatta azzal a közvéleményt, hogy hatmilliárd forintos megbízáshoz juthat Orbán Viktor veje, ha elfogadják a főváros új közvilágítási tervét" - emlékeztet a Napi Gazdaság.

A rendőrség egyébként március elején négy közbeszerzési ügyben indított nyomozást az Elios nevű cég ellen, aminek Tiborcz 50 százalékos tulajdonosa volt, versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban gyanújával. A cég úgy nyerte meg a tendereket, hogy Tiborcz üzlettársa, Hamar Endre is részt vett a pályázatok kiírásában.

A tranzakcióknak a cégadatbázisokban még nincs nyoma, úgyhogy nem tudni, kié lett az Elios.