Olcsóbb lesz menstruálni Kanadában: áfamentes lesz a tampon

Egészségügy
2015 május 29., 07:31
comments 99

A kanadai kormány tegnap döntött, így július 1-től eltörlik az áfát egy csomó női higiéniai terméken. A nyár közepétől a tampon, a betét és a (Magyarországon nem használt) egészségügyi öv meg menstruációs csésze után sem kell általános forgalmi adót fizetni – írja a CBC.

tampon

Feminista aktivisták korábban tiltakoztak az alapvető női higiéniai termékek áfája ellen, és több ezer aláírást gyűjtöttek össze, de eddig a konzervatívok ígérete alapján úgy tűnt, hogy a követelésük csak sokkal később fog valóra válni. Irene Mathyssen szociáldemokrata képviselő szerint ez minden nő győzelme. (via Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.