A TASZ a CÖF-nek: Kíváncsian várjuk az első ügyet, amiben majd Önök látják el a gyengébb fél képviseletét

politika
2015 május 30., 10:26
comments 56

Pénteken tartott előadást a Civilösszefogás képviselőjeként ifj. Lomniczi Zoltán a Magyar Világtalálkozó egyik eseményén. Beszédében többször nekiment a TASZ-nak, akik reagáltak Lomniczi kijelentéseire. A TASZ ügyvezető igazgatója szerint Lomniczi több ténnyel nincsen tisztában. Kapronczay Stefánia szerint ilyen például, hogy 2006-ban nem védte a rendőri erőszak áldozatait a TASZ.

"A jogilag és erkölcsileg egyformán elfogadhatatlan rendőrattak után 11 sértettet képviseltünk sikerrel az akkori hatalommal szemben. 2007-ben az akkor még ellenzékben levő Orbán Viktort képviseltük egy személyiségi jogi perben az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériummal szemben. Nyilván nem szeretett minket ezért az akkori hatalom, de nem is tartjuk feladatunknak hogy szeressen minket vagy felvonulásokon éltessük."

photo_camera ifjabb Lomniczi Zoltán

A TASZ ügyvezetője szerint

"pártállástól, világnézettől és a regnáló kormány színétől függetlenül védjük azokat akiket a hatalom korlátozni akar törvényes jogaik gyakorlásában. Igen, Ön is számíthat ránk ha mondjuk egyszer majd a CÖF-öt nem engedi a hatóság tüntetni valamilyen mondvacsinált okból."

Kapronczay reagált Lomniczinak arra kijelentésére is, hogy a TASZ kisajátít témákat.

"Megvádol minket és más szervezeteket azzal hogy például a fogyatékkal élők ügyeit kisajátítjuk. Nem sajátítjuk ki, nagyon szívesen vesszük ha a CÖF is bekapcsolódik a védelmükbe. Kíváncsian várom az első ügyet, amiben majd Önök látják el a gyengébb fél képviseletét…"

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.