Elhunyt Joe Biden amerikai alelnök legidősebb fia

külföld
2015 május 31., 05:19
comments 30
photo_camera Beau Biden apjával, az alenökkel.
AFP PHOTO/ Paul J. RICHARDS

Hosszan tartó, súlyos betegségben elhunyt az amerikai alelnök, Joe Biden legidősebb fia.

Beau Biden, akit apja neje halála után egyedül nevelt, maga is tehetséges és sokra hivatott politikus volt:

volt már legfőbb ügyész Delaware-ban, ahol a kormányzói tisztséget is meg akarta szerezni.

Az ifjabb Bidennél tavaly diagnosztizáltak rosszindulatú agydaganatot.

"Az egész Biden család elmondhatatlanul szomorú. Tudjuk, hogy Beau szellemisége mindannyiunkban tovább él, erős feleségén, Hallien és két rendkívüli gyermekén keresztül" - áll a közleményben.

Korábban Barack Obama elnök is méltatta Beau Bident, aki - mondta - "apjához hasonlóan jó, nemes lelkű, mélyen hívő ember volt". Az elnök most jelezte, hogy családjával együtt osztozik Bidenék gyászában.

Joe Biden egy gyermekét és feleségét már elvesztette 1972-ben autóbalesetben. Az alelnöknek még egy fia és egy lánya van. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.