Így nézne ki az új Mad Max számítógépes grafika nélkül

KULTÚRA
2015 május 31., 07:56
comments 172

Hogy mennyire változtatta meg a filmművészetet a számítógépes grafika? A kérdésre jó választ ad ez a fotósorozat, ami azt mutatja, mit adtak hozzá a grafikusok a legújabb Mad Max film látványvilágához:

madmax1_comp

Pedig amúgy a rendező, George Miller kifejezetten sokat használta a hagyományos trükktechnikákat is, a robbantók és a kaszkadőrök is komoly munkát végeztek a forgatáson.

madmax3_comp

A számítógépes effektek használata a film képeinek komponálására is hatással volt. Nézzék meg jól a képeket. Mi tűnik fel?

madmax1 madmax3 madmax5 madmax7

 

Bingó! Minden képen középre van komponálva a lényeg. A két operatőr, John Seale és David Burr elmondása szerint a rendező, Miller szigorú utasítása szerint minden egyes jelenetet így kellett megkomponálniuk, hogy aztán szétcégéízhesse a nyersanyagot.

madmax4_comp

(Via The Daily Dot. A képek az Imgurról vannak.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.