Megfelel-e a kormány leggyengébb láncszemének olyan ember, aki azt sem tudja, hogy a saját megyéjében hány birka van?

Egyéb
2015 május 31., 12:16
comments 43

Az év legkeményebb LMP-s bon mot-jával rukkolt elő Sallai „R.” Benedek, aki a kormányzati birtokpolitikát bírálgatja mostanában, miszerint nem támogatják eléggé a kisgazdálkodókat, ezzel szemben a nagygazdálkodókat támogatják.

Sallai Róbert Benedek túrkevi gazdálkodó, ökomérnök az LMP egyszemélyes kisgazdaplatformját alkotja, és a Torgyán-féle párt legszórakoztatóbb hagyományait igyekszik megőrizni, például időnként érdekes jelmezekben jelenik meg a parlamenti üléseket: volt már ifj. Hegedűs Lóránt és János vitéz is.

sallai róbert benedek

Most nyilvános vitára hívja kvázi-földijét, Fazekas Sándor mezőgazdasági agrárminisztert, és nem fogja hagyni, hogy a minisztérium„alaptalan és hazug vádaskodása" elterelje a figyelmet a lényegről, a kormány„elhibázott és káros agrárpolitikájáról”.

A politikus kezdeményezéséről az LMP vasárnap közleményben tájékoztatta az MTI-t. Ebben azt írták: Fazekas Sándor sokadszorra sem adott magyarázatot arra, hogy a kormány miért csak beszél a kisgazdálkodók támogatásáról.

A miniszter szerintük válaszadás helyett hazug vádakkal támadta meg Sallai R. Benedeket. Emlékeztetnek: a Földművelésügyi Minisztérium azt állítja, hogy Sallai R. Benedeknek azért nincs joga kritizálni a kormányzati birtokpolitikát, mert ő maga is haszonélvezője földbérlőként.

A képviselő szívesen válaszol minden kérdésre, de továbbra is inkább a birokpolitikáról szeretne beszélni - írták.    Hozzátették: „a kormány leggyengébb láncszemeként működő” tárca mindent elkövet, hogy ne kelljen a Földet a gazdáknak programról és a területalapú támogatásokról beszélnie, sem arról, „megfelel-e agrárminiszternek olyan ember, aki azt sem tudja, hogy a saját megyéjében hány birka van”.

Az LMP vitatja, hogy a kisbirtokosok erősödnének. Szerintük az agrártámogatások többsége milliárdosokhoz és alacsony foglalkoztatási hatású üzemekhez kerül, de azoknak szerintük a fideszes haveri kör is fontos haszonélvezője.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.