Raktárban pihennek Kerényi festményei, amiket az alaptörvény illusztrációjának rendelt

politika
2015 június 01., 11:05
comments 136

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott még 2011-ben rendelt meg 15 festményt, amik az alaptörvény díszkiadásában szerepeltek, illusztrációként. A képekért egyenként 1,6 milliót, összesen húszmillió forintot fizettek. A képek témái közt szerepel a dualizmus kora, Nagy Imre újratemetése, de a 2006-os lovasroham is. Feledy Gábor szerint

"ez a tizenöt művészmű egy kor értelmezése az elmúlt 115 év magyar korszakairól, eseményeiről. A képek vállaltan személyesek, értékeik azonban jelentősen nagyobb dimenziójúak."

-

A tizenöt festmény 2012-ben országjárásra indult, utoljára 2014 áprilisában lógtak falon Veszprémben. A vándorkiállítás honlapja szerint ezután az Országházba kerültek volna, állandó kiállításként, de ez nem történt meg. Megkérdeztük Kerényi Imrét, aki szerint a képest most

"egy raktárban vannak, szakszerűen tárolva."

Biztos lesz egy állandó helyük, ami nem az Országház lesz, de Kerényi egyelőre nem tudta megmondani, hogy melyik intézmény fogadja be a festményeket.

"Ha meglesz az állandó helyük, szólok és az hír lesz."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.