Savanyúbbak vagyunk az európai átlagnál

életmód
2015 június 01., 20:09
comments 195

Az Eurostat legújabb felmérése szerint az uniós átlagnál elégedetlenebbek vagyunk az életünkkel. A megkérdezetteknek az életük különböző területeit kellett értékelniük egy 10-es skálán. Erre a magyaroknak átlagosan 6,2 pont jött ki, az uniós átlag pedig 7,1 pont volt. Ugyanennyire be vannak savanyodva a ciprusiak, a görögök és a portugálok is, náluk is 6,2 pont jött össze átlagban.

A kutatás alapján a szomszédos országok közül csak Szerbiában látják rosszabbnak a helyzetet, mint mi, ők 4,9-re értékelték a helyzetüket. A szlovének és a szlovákok viszont 7 pontra, horvátok 6,3-ra értékelték az elégedettségüket. A románok pedig a 7,2 ponttal túl is lépték az uniós átlagot. Az osztrákoknál ugyanez 7,8 pont.

photo_camera Átlagos elégedettség az Európai Unióban - Forrás: Eurostat

Különösen elégedettek magukkal a dánok, a finnek, a svédek és az izlandiak is, ők mind 8 pontot adtak maguknak. Viszont a legjobban a bolgárok lehetnek ki, mert náluk az átlag csak 4,8 pont volt.

A statisztikusok az személyes kapcsolatok, a lakáskörülmények, a közlekedéssel töltött idő, a lakókörnyezet, a zöldterületek és szabadidős lehetőségek, a munkahely, az időfelhasználás és a pénzügyi helyzet megítélésére kérték a megkérdezetteket.

photo_camera európai életminőség index Forrás: Eurostat

A magyarok a legmagasabb pontszámot, 7,6-ot a személyes kapcsolatok megítélésnek adták, a legalacsonyabbat, 5,2-t pedig pénzügyi helyzetüknek. A megkérdezett magyarok a lakhatási körülményeikre 6,8 pontot, a munkába járás idejére 7,1, lakókörnyezetükre 6,5, a zöldterületekre és szabadidős lehetőségekre 6,2, munkahelyükre 7,1, időbeosztásukra 6,3 pontot adtak a lehetséges 10-ből. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.