Fazekas: Soha nem volt semmilyen kapcsolatom Simicska Lajossal

POLITIKA
2015 június 02., 07:24
comments 23

A mandinernek adott interjút Magyarország legjobban facebookozó földművelésügyi minisztere. Fazekas Sándor szerint alaptalanak a menesztéséről szóló pletykák, mert

"új piacokat hódítottunk meg, növeltük az agrárkivételt, nőtt a foglalkoztatás a mezőgazdaságban."

Az, hogy minisztériumtól elkerült a vidékfejlesztés és a vízügy, Fazekas szerint nem súlyvesztés, mert kaptak más területeket, pl. az erdőgazdálkodást. Arra a kérdésre, hogy volt-e viszonya a Simicska-Nyerges tandemmel, Fazekas úgy válaszolt, hogy

"soha nem volt semmilyen kapcsolatom Simicska Lajossal."

Az meg szerinte normális, hogy érvényesül az a politikai akarat, hogy csökkenteni akarják a nagybirtokok arányát.

"A földhaszonbérleti pályázatok keretében a családi gazdálkodóknak adtunk olyan földeket, amelyek korábban nagygazdálkodók bérletében voltak, s ez alól nem kivétel a Simicska Lajos-féle cégcsoport, de más cégek sem. Az ő területük jelentős részét is bérbe adtuk."

Munkában a miniszter és az EP alelnöke.


A mandineres interjúban szóba kerül a Kun-Mediátor ügy is, hiszen Fazekas húsz évig volt Karcag polgármestere. A miniszter szerint azért volt Marcsika az idegenforgalmi bizottságban volt külső tag, mert

"az egész vidéken, húsz kilométeren belül az övé volt az egyetlen utazási iroda."

Fazekas ismerte Kun-Mediátor Marcsikát, de munkakapcsolatban nem volt vele.

"Soha a családomnak vagy nekem semmilyen befektetésem nem volt ott. Az egyébként, hogy befektetési tanácsadással is foglalkozik, ki volt írva az irodájára."

Az előzetesben ülő egykor moszkvai agrárattasé, Kiss Szilárd Fazekas szerint jogosan kapott tőle kitüntetést mert

"az Oroszországba irányuló export 25 százalékkal nőtt. Kereskedelmi diplomata volt, aki végezte a maga területén a munkáját. A büntetőeljárása nem is a hivatali működéséről szól."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.