A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal vezetői szakmányban csaltak a területalapú támogatással

gazdaság
2015 június 03., 05:14
comments 63

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal két vezetője, munkájából kifolyólag, rálátott az uniós területalapú támogatások rendszerére. Itt észlelték, hogy nagyon sokan nem igénylik az automatikusan járó támogatást, így megbízható haverokat kezdtek beszervezni, akik kamu támogatási kérelmeket nyújtottak be, a pénzt pedig elosztották. 2012-ben 5 jogosulatlanul igénylő cég közreműködésével 120 millió forintot szereztek, de a buli csak egy évvel később indult be igazán.

2013-ban már 46 cég, valamint 37 jogosulatlan igénylő magánszemély beszervezésével összesen közel másfél milliárd forint támogatást igényeltek,

azonban ezt az összeget már nem fizették ki nekik, ugyanis előbb lebuktak. A Fővárosi Főügyészég csalás bűntette és más bűncselekmények miatt összesen 84 személlyel szemben emelt vádat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.