Orbán négysávos autóutat vitt Szolnoknak

politika
2015 június 03., 07:50
comments 67

Pécs, Miskolc, Debrecen és Székesfehérvár után végre Szolnokra is elért a Modern Városok Program turnéjával Orbán Viktor. Ebben a városban fontos ember az egykori jóbarát Simicska Lajos legközelebbi szövetségese, Nyerges Zsolt, aki a múlt héten jelentette be, hogy egy évre Amerikába költözik. De itt fújták le az M4-es autópálya építését, teljesen mondvacsinált okokkal, feltételezhetően csak azért, hogy Simicska ne gazdagodjon tovább.

photo_camera MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Szalay Ferenc polgármesterrel találkozott Szolnokon. Orbán szerint különös felelőssége van a vezetése alatt álló politikai közösségnek Szolnok város felé, mert 2006-tól folyamatosan a Fidesz van hatalmon a városban. Aztán a miniszterelnök sorolta a megállapodás konkrét pontjait:

  • Elővették az úgynevezett Balla-programot: négysávos autóút fogja összekötni Szolnokot Budapesttel. M0-stól induló 4-es útvonalon fog futni. 2016-ban megindul majd az építkezés. A leállított építkezés torzóit felhasználva, de más műszaki tartalommal: autópálya helyett autóút lesz.
  • Megépül majd a várost északról elkerülő autóút is.
  • 300 hektáros új ipari parkhoz való területet vásárol a kormány a városnak.
  • 1 milliárdot kap a MÁV sporttelep.
  • 1 milliárdos fejlesztés a Művésztelepen.
  • 3 milliárdból strandfürdő épül a Tiszaligetben.
  • 1 milliárdos kikötőfejlesztési program indul.
  • Vizsgálják, hogy Szolnokra költözhet-e az országos vízügyi igazgatás.
  • Közös fejlesztési tervet készítenek arról, hogy hogyan lehet majd bevonni a városban készülő vasúti kocsikat a MÁV rendszerébe.

Újságírói kérdésre Orbán elmondta, hogy a komoly diplomáciai manőverekre készül, amiknek nem mindenki fog örülni, de a magyar vasúti járműgyártásnak így tud külföldi piacokat szerezni.

Az eddig megszokott rendhez képest, hogy több kérdést is fel lehet tenni a miniszterelnöknek, Szolnokon hármat kérdezhettek a helyi média képviselői, majd még egy kérdésre volt lehetőség, azt az EchoTV kapta. Bár voltak a helyszínen más újságírók, akik kérdeztek volna, nem kaptak lehetőséget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.