Ilyen a gyakorlatban, amikor egy gazdasági csoport érdekeinek megfelelően módosítgatják a törvényeket

POLITIKA
2015 június 04., 13:15
comments 82

Ezt ismerik?

"Nem lehet továbbá reklámtábla, reklámhordozó és egyéb reklámcélú berendezés a közvilágítási-, villany-, telefonoszlopon, függetlenül attól, hogy a közvilágítási-, villany-, és telefonoszlop a közút úttesten kívüli burkolatlan területén, járdán, gyalogúton vagy kerékpárúton helyezkedik el."

2012 júniusi törvénymódosítás, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter

  • Indoklás:

"[Az ilyen tábla] alkalmas arra, hogy a közlekedők figyelmét elterelje, vagy a közlekedés biztonságát egyéb módon veszélyezteti."

  • Az indoklásban nem szerepel:

Az ilyen táblákkal foglalkozó cég nem egy kormányközeli nagyvállalkozó tulajdonában volt.

  • 2013 ...
  • A táblákkal foglalkozó cégnek a tiltás miatt egyre nehezebb.
  • 2014 ...
  • El kell adni a céget.
  • 2015 ...

"Reklámtábla, reklámhordozó és egyéb reklámcélú berendezés a közvilágítási-, villany - és telefonoszlopon az adott ellátási terülten működő áram-, illetve telefonszolgáltató engedélyével helyezhet ő el. Reklámtábla, reklámhordozó és egyéb reklámcélú berendezés közvilágítási-, villany- és telefonoszlopon történ ő elhelyezése esetén az elhelyező köteles a közterület-használati díjak megfizetésére ."

2015 júniusi törvénymódosító javaslat, Bánki Erik, a parlament Gazdasági bizottságának fideszes alelnöke

  • Indoklás:

"(...) a települési önkormányzatok bevételhez jutnak a kihelyező által történő díjfizetésre tekintettel."

  • Az indoklásban nem szerepel:

Az ilyen táblákkal foglalkozó cég egy kormányközeli nagyvállalkozó tulajdonába került.

UPDATE:

Ma kérdezték a témáról Lázár Jánost a szokásos, heti sajtótájékoztatóján. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy nem ismeri az ügy részleteit, de majd utánanéz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.