Kipakolna Blatterről volt alelnöke

Jack Warner és Michel Platini a FIFA 2010-es kongresszusán a 2018-as és a 2022-es világbajnokság helyszínéről szóló szavazás eredményét várják. Ne feledjük, hogy Platini is a katari pályázatra szavazott.Michael Regan / Getty Images Sport

Mindent fel fog tárni, amit a FIFÁ-t övező korrupcióról tud, jelentette be tévébeszédben Jack Warner, a FIFA volt alelnöke, az észak- és közép-amerikai labdarúgó szövetség (CONCACAF) volt elnöke. Warner az egyik fő vádlottja a FIFA korrupciója miatt indított amerikai nyomozásnak.

Warner, aki 1983-2011 között a FIFA végrehajtó bizottságának is tagja volt, azt állítja, hogy a birtokában levő dokumentumok "részletes ismereteket" tartalmaznak a világszervezet pénzügyi tranzakcióról,

"köztük az elnökhöz, Sepp Blatterhez köthetőkről" is.

Warner beszédében azt állította, hogy a FIFA vezetői hazája, Trinidad és Tobago 2010-es parlamenti választásába is beavatkoztak. Azt is mondta, hogy "rettegett az életéért".

"Nem fogom többé azoknak a titkait őrizni, akik aktívan a hazám elpusztításán dolgoznak. Felveszem a kesztyűt!" - mondta, és "leleplezéscunamit" ígért.

Warner 2011-ig vezette a CONCACAF-ot, ám akkor korrupció vádjával leváltották - akkor épp Blatter korábbi fő anyagi támogatója, az akkor éppen Blatter ellenében a FIFA elnökségére pályázó Mohammed bin Hammam herceg osztogatott kenőpénzeket, ami magyarázza a FIFA szokatlan fellépését az amúgy bevettnek számító gyakorlat ellen. (Via BBC, Vice)