Ma ünnepli az ország Trianont

ünnep
2015 június 04., 04:25
comments 1268

A Parlament előtt felvonják a nemzeti lobogót, Semjén Zsolt a Magyarság Házában, Kövér László Hatvanban (gondolom, a Simicska Lajos Vasúti Felüljáró- és Körforgalom-komplexum elkészülte alkalmából) mond beszédet, este Lezsák Sándor ad át emlékérmeket. Amúgy meg országszerte megemlékezéseket tartanak, úgyhogy mindenki készüljön legalább egy szép szavalattal. Budapest lezárásokkal ünnepel, Kossuth tér környéke, Vár, a szokásos.

Június 4-ét, a trianoni békeszerződés aláírásának napját öt éve nyilvánította a Fidesz a nemzeti összetartozás napjának, tovább erősítve azt az erős imázst, miszerint mi vagyunk az egyetlen ország a világon, amelyik ünnepet csinál a nemzeti tragédiáiból. Személyes kedvencem az aradi vértanúk napja, amikor egy komplett szabadságharc bukását és vérbe fojtását ünnepeljük fehér blúzban, sötét nadrágban, és csak azt nem értem, hogy a muhi csata napja (április 11.) és Buda eleste (augusztus 29.) miért nem piros betűs ünnep. Még lehet!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.