A Kúria szerint Hoppál Péternek (Fidesz) vannak saját gondolatai

A Kúria szerint Hoppál Péter

"szuverén személyiség, saját gondolatokkal, meggyőző érvrendszerrel".

Hoppál Péter mindazonáltal nem lehet túl boldog, hogy a Kúria ilyen szép szavakkal méltatta. A bíróság ugyanis mindezt egy ítélet indoklásában tette, és az ítélet arról szól, hogy

az alsóbb bíróságok döntéseivel szemben igenis felelős a szavaiért, amiket egy párt, ez esetben a Fidesz szóvivőjeként mondott.

A Kúria ugyanis nem értett egyet az alsóbb bíróságok korábbi indoklásaival, amelyekből az következett, hogy egy pártszóvivő csak

szolgaian felolvassa az elé tett sajtóanyagokat.

Hoppál Pétert Bajnai Gordon perelte be még 2013-ban, mert Hoppál több sajtótájékoztatón is személyében támadta. Például amikor azt állította, hogy Bajnai megrendelésére "balhézott és tört-zúzott a Bajnai Gárda korábban a Fidesz székházánál", vagy amikor azt mondta, hogy Bajnai ingatlanadót akar kivetni a nyugdíjasokra.

Kereseteit azonban elutasították, mert a bíróságok szerint Hoppál nem a saját, hanem pártja álláspontját közvetítette. A Kúria ítélete alapján viszont Bajnai mégis beperelheti Hoppált. Bajnai amúgy korábban már nyert pert fideszes szóvivők, Kocsis Máté és Zsigó Róbert ellen is. (Via Index)